1/2 κιλό ζυμαρικά πένες
1/2 κιλό ντοματάκια ή πομοντόρια
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
3 κουταλιές βασιλικό φρέσκο
Τριμμένο σκληρό τυρί (παρμεζάνα, γραβιέρα, ρεγκάτο κτλ)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, λίγο κόκκινο πιπέρι
Βράζουμε 1,5 λίτρο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε τις πένες, τα ντοματάκια κομμένα στα δύο (ή τα πομοντόρια σε ανάλογο μέγεθος), το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις δύο από τις τρεις κουταλιές βασιλικό ψιλοκομμένο, 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε συχνά και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να πιουν όλο σχεδόν το νερό τους. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για δέκα λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια σερβίρουμε σε πιάτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο σκληρό τυρί, τα φυλλαράκια του βασιλικού και οι πένες με τη μία είναι έτοιμες. Ποια μία; Τη μία κατσαρόλα φυσικά! Ούτε σουρωτήρια, ούτε τηγάνια! Και από γεύση… δοκιμάστε την!!!