500 γρ. ζυμαρικά (πένες)
3 φιλέτα πεσκανδρίτσα κομμένα σε κύβους
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
150 γρ. λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
3 κουτ. βιτάμ
2-3 κουτ. ντοματοπελτέ
Αλατοπίπερο
Ρίγανη
Βασιλικό ψιλοκομμένο
Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το βιτάμ για μερικά λεπτά και μόλις μαραθούν ρίχνετε τις λιαστές ντομάτες, το ψάρι και ανακατεύετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί προσθέτετε μισό ποτήρι νερό, τον πελτέ και βράζετε τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά περίπου. Τέλος ρίχνετε τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και βράζετε άλλα 2-3 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια ή συγχρόνως ετοιμάζετε και τα ζυμαρικά με τον γνωστό τρόπο. Ρίχνετε τη σάλτσα στα βρασμένα και στραγγισμένα ζυμαρικά, και ανακατεύετε καλά.
ΣΕΡΒΙΡΟΝΤΑΙ αμέσως σε πιατέλα ζυμαρικών με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Μήτσου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!