3/4 κιλού πατάτες
1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
1/2 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
5-6 φέτες μπέικον
1 κούπα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κούπες ζεστό γάλα
2 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1/4 κούπας αλεύρι
4 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 κουταλιές βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Υλικά για γαρνιτούρα (προαιρετικά):
Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Τριμμένο τυρί
Λεμονόχορτο
Κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον και το τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα που έχουμε ρίξει λίγες σταγόνες λαδιού. Μόλις μαγειρευτεί και μελώσει το αποσύρουμε από την κατσαρόλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Εν τω μεταξύ ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια τις πατάτες. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για ένα δυό λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Συνεχίζουμε για ένα-δυό λεπτά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και ανακατεύουμε καλά, και στη συνέχεια το ζεστό γάλα καθώς και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά (προσοχή να μη μας κολλήσει), καπακώνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Κάθε λίγο ελέγχουμε μήπως πιάσει στον πάτο η σούπα μας μέχρι να μαγειρευτεί. Ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτάται άμεσα από το μέγεθος των κύβων της πατάτας – όσο μικρότεροι τόσο γρηγορότερα γίνεται η σούπα μας. Όταν οι πατάτες μας μαλακώσουν προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ και το στραγγιστό γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα κομματάκια μπέικον. Σερβίρουμε την σούπερ πατατόσουπά μας ζεστή γαρνίροντάς την με όποιο από τα υλικά της γαρνιτούρας επιθυμούμε ή κάποιο άλλο της αρεσκείας μας. Καλή απόλαυση!