3 κούπες πουρέ πατάτας που έχει περισσέψει ή φρεσκοβρασμένες πατάτες λιωμένες
2-3 ψιλοκομμένα πράσα
4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 κούπα περίπου γάλα
1/2 κούπα περίπου τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές βούτυρο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μέσα του τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε ζεστό το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή περίπου ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το γάλα, το πιπέρι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε με μπαστούνι κοπής μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η σούπα μας. Δοκιμάζουμε, και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο της ώρας και σερβίρουμε ζεστή την σπέσιαλ πατατόσουπά μας γαρνίροντάς την με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.