4 πατάτες
3 καρότα
500γρ. γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
Ρίγανη (όση και αν θέλουμε)
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε μπουκιές. Τα βράζουμε. Στην σαλατιέρα ή μπωλ που θα χρησιμοποιήσουμε ανακατεύουμε το γιαούρτι, το κέτσαπ, το ξύδι, το λάδι και την ρίγανη μαζί. Όταν βράσουν οι πατάτες και τα καρότα τα βάζουμε κάτω από την βρύση ρίχνοντας νερό για να κρυώσουν. Κρύα τα βάζουμε στην σαλατιέρα και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να γίνει ένα όμορφο χαρμάνι. Ξεχαρμανιάζουμε φυσικά τρώγοντας (η όρεξη έχει έρθει νωρίτερα)!!! Καλύτερα να μείνει μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες, επειδή τρώγεται πιο ευχάριστα!!!
Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!