4-5 πατάτες (τόσες ώστε να γεμίσουμε ένα μπωλ)
4 αυγά
4 κοτσάνια σέλερι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
4-6 περίπου κουταλιές μαγιονέζα
1-2 κουταλιές μουστάρδα
Βράζουμε τις πατάτες και τα αυγά. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το σέλερι και τα αυγά και τα βάζουμε στο μπωλ μαζί με τις πατάτες. Ρίχνουμε πιπέρι πάνω στα αυγά και ανακατεύουμε με 3 κουταλιές μαγιονέζας και 1 μουστάρδας. Αφήνουμε την πατατοσαλάτα μας να κρυώσει εντελώς.
Τα υλικά μας θα πρέπει να έχουν μαγιονέζα αλλά όχι πάρα πολύ. Γι αυτό δοκιμάζουμε καθώς ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη κάθε φορά. Βάζουμε την πατατοσαλάτα στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.