1 κιλό πατάτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
250 γρ. φιλέτο ρέγκας
100 – 150 γρ. καλαμπόκι
1 πιπεριά κόκκινη
Χυμός 1 λεμονιού
Λίγες μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσια)
Μαϊντανός
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια. Κατόπιν τις βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Λίγο πριν τις κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το καλαμπόκι και ύστερα από δύο βράσεις τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Κόβουμε τα υπόλοιπα υλικά στο σχήμα της αρεσκείας μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ. Ανακατεύουμε με κουτάλι και προσθέτουμε όσο αλατοπίπερο θέλουμε, με προσοχή όμως, γιατί η ρέγκα είναι ήδη πολύ αλμυρή. Σερβίρουμε σε σαλατιέρα και την περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε o Σάκης Πανταζόπουλος, και τον ευχαριστούμε πολύ.