1 κιλό πατάτες
5 – 6 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
Λίγο σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένο
Λίγο μαϊντανό
2 κουταλιές μηλόξυδο
Ελιές πράσινες
Αλάτι, πιπέρι
1/2 κούπα μαγιονέζα
2 κουταλιές μηλόξυδο
Αλάτι, πιπέρι
Καπνιστή πάπρικα
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε κύβους. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε αλάτι και τις σιγοβράζουμε για περίπου ένα τέταρτο της ώρας. Θέλουμε να μην λιώσουν αλλά να κρατάνε λίγο. Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ανακατεύουμε με τις 2 κουταλιές μηλόξυδου. Τις αφήνουμε στο ψυγείο. Βράζουμε τα αυγά να γίνουν σφιχτά, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια. Τα αλατίζουμε, ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι και τα ανακατεύουμε και αυτά με τις πατάτες. Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι ή το σέλινο, τον μαϊντανό και τις ελιές. Τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας στην πατατοσαλάτα μας. Τέλος, φτιάχνουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ, το ανακατεύουμε με την σαλάτα και δοκιμάζουμε για να κάνουμε τυχόν διορθώσεις. Αφήνουμε την σαλάτα να σταθεί στο ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε. Η γεύση της γίνεται πιο πλούσια με τον χρόνο γι αυτό η συνταγή αυτή προσφέρεται να φτιαχτεί από την προηγούμενη ημέρα.