1 κιλό πατάτες
6 φέτες μπέικον
100γρ. κρέμα γάλακτος
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
8 κουταλιές ψιλοκομμένο σέλινο
Λίγο τουρσί ψιλοκομμένο
4 κουταλιές μαγιονέζα
2 κουταλάκια μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριους κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες, τις σκεπάζουμε με νερό και τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά (περίπου ένα τέταρτο) και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε. Ψήνουμε το μπέικον και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε και τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά προσθέτοντας σταδιακά και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με το γούστο μας. Συνοδεύει τα πάντα ή τρώγεται σκέτη κρύα ή ζεστή!