1 κιλό πατάτες
1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
4-5 φέτες μπέικον ψημένες και θρυμματισμένες
5 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο + για γαρνίρισμα
4 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο ή μέντα + για γαρνίρισμα
1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ή 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1 κουταλιά μηλόξυδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι σκόνη κρεμμυδιού
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις πατάτες μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε αλάτι. Ρίχνουμε και τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια να βράσουν για μερικά λεπτά. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι το πιο χοντρό κομμάτι και πρέπει να το διαπερνά με ευκολία. Προσοχή να μην παραβράσουν, θέλουμε να κρατάνε ελάχιστα. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε και στο ψυγείο).
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το λάδι, το ξύδι, τον άνηθο, τον δυόσμο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε λίγο με το πιρούνι και περιχύνουμε τις πατάτες. Ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού η σάλτσα μας. Βάζουμε την πατατοσαλάτα να σταθεί στο ψυγείο μερικές ώρες. Γαρνίρουμε με τα επιπλέον μυρωδικά, το θρυμματισμένο μπέικον και σερβίρουμε!