2 κιλά πατάτες
250 – 300γρ. μπέικον
200γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κούπα μαγιονέζα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε, τρυπάμε διάσπαρτα με πιρούνι και ψήνουμε τις πατάτες στο φούρνο ή στο μικροκυμάτων, όπως είναι με τη φλούδα τους ραντισμένες ελαφρά με ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τις φέτες του μπέικον να γίνουν τραγανές και στη συνέχεια τις κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την μαγιονέζα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες. Κρατάμε σε ένα πιάτο λίγο από το μπέικον και λίγο από το τυρί τσένταρ για να γαρνίρουμε.
Όταν ψηθούν οι πατάτες μας τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομματάκια (μικρές μπουκίτσες), τις αλατίζουμε ελαφρά και τις ανακατεύουμε με το μείγμα της μαγιονέζας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το μπέικον και το τυρί. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται. Τέλος βάζουμε την αρχοντική πατατοσαλάτα μας σε μεγάλη σαλατιέρα και γαρνίρουμε με το υπόλοιπο τσένταρ και μπέικον.