1 δόση βασική αφράτη ζύμη με πατάτα
Υλικά για τη γέμιση:
1/2 κούπα γάλα
150γρ. τυρί
150γρ. ζαμπόν
2 κουταλιές κορν φλάουρ
Αλάτι (εάν δεν είναι αλμυρό το τυρί μας)
Λίγο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια γαλατιέρα διαλύουμε το κορν φλάουρ στο γάλα και το αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως, προσθέτοντας λίγο πιπεράκι και λίγο αλατάκι αν δεν είναι το τυρί μας αλμυρό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κόβουμε το ζαμπόν σε λωρίδες πάχους περίπου 2 δακτύλων. Σε κάθε λωρίδα βάζουμε μια κουταλίτσα από το μείγμα τυριού και το τυλίγουμε. Παίρνουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε ισόπαχα κομμάτια τη ζύμη μας και σε κάθε ένα από αυτά, ανοίγοντας απαλά με τα χέρια μας τη ζύμη βάζουμε μέσα τους ένα γεμιστό κομμάτι ζαμπόν. Τυλίγουμε με τη ζύμη και πλάθουμε να γίνει ξανά μπαλάκι. Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε (σαν μαργαρίτα) τα πατατοψωμάκια μας αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Αφήνουμε σε ζεστό χώρο να φουσκώσουν τα πατατοψωμάκια ξανά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.