1/2 κιλό πατάτες βρασμένες
100γρ. μπέικον
1 αυγό
1 μεγάλη φέτα ψωμί
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μουστάρδα
Λίγο αλεύρι
Λάδι για τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε ελάχιστο λάδι στο τηγάνι και μέσα του τηγανίζουμε ελαφρά το μπέικον και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το ψωμί και τις πατάτες θρυμματισμένα και τη μουστάρδα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε ξανά. Με νοτισμένα χέρια πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε ελαφρά και τους τηγανίζουμε σε τηγάνι μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά, ανάλογα με το μέγεθος). Τους αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τους σερβίρουμε. Οι πατατοκεφτέδες με μπέικον είναι το τέλειο συνοδευτικό για κάθε είδους σαλάτα αλλά και κάθε είδους κρέας! Για μπύρα, ούζο ή κρασί; δεν το συζητάμε! Θα ξετρελαθείτε!