Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
3 πατάτες βρασμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι δυόσμο
Λίγο άνηθο (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
Φρυγανιά όσο πάρει
1/2 λεμόνι το χυμό του
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τις πατάτες μας και τις λιώνουμε καλά με το εργαλείο για τον πουρέ. Στο μούλτι περνάμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπωλ. Προσθέτουμε επίσης το χυμό του μισού λεμονιού, τα μυρωδικά μας, πιπέρι, αλάτι, ελαιόλαδο, φρυγανιά και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί διορθώνουμε με τη φρυγανιά ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που δεν κολλάει στα χέρια μας. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθουμε τους πατατοκεφτέδες μακρόστενους σαν σουτζουκάκια, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Όταν τηγανιστούν αποσύρουμε τους πατατοκεφτέδες μας σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα πολλά λάδια από το τηγάνισμα.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο