1 λίτρο έτοιμη μανιταρόσουπα
3 κουταλιές βούτυρο + για βουτύρωμα ταψιού
3/4 κούπας γάλα
1800γρ. πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες
1 1/2 μπρόκολο κομμένο σε μπουκετάκια
1 1/2 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
Αλάτι και πιπέρι
Μαγειρεύουμε τη σούπα μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας της προσθέτοντας όμως το γάλα και το βούτυρο από τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ ή ταψί και μέσα του αραδιάζουμε τις μισές πατάτες. Πάνω τους ρίχνουμε την μισή ποσότητα της μανιταρόσουπας και αναδεύουμε ελαφρά να πάει παντού. Βάζουμε τα μισά μπουκετάκια του μπρόκολου, το μισό τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τις υπόλοιπες πατάτες, μπρόκολο, μανιταρόσουπα, αλάτι, πιπέρι και τέλος τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 1/2 περίπου ώρα.