1 1/2 κιλό πατάτες
200γρ. μπέικον
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο μαϊντανό
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε και τα σκόρδα και τα κόβουμε στη μέση. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στα 4 ή στα 8 (εάν είναι μεγάλες).
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πατάτες μαζί με το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Όταν οι πατάτες πάρουν χρώμα καπακώνουμε το τηγάνι και τις μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο της ώρας ανακατεύοντας συχνά πυκνά. Εν τω μεταξύ, πλένουμε και τινάζουμε τον μαϊντανό να στεγνώσει και τον ψιλοκόβουμε.
Μόλις οι πατάτες βγουν από το τηγάνι τις πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε νόστιμες χωριάτικες τηγανιτές πατάτες.