Πατάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ρίγανη
Τυρί (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε τις πατάτες από τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε λεκάνη με άφθονο νερό να τις σκεπάζει. Τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε σε ισόπαχα μπαστουνάκια. Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα και τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να αλειφθούν από όλες τις πλευρές τους. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό ταψί ή στο ταψί του φούρνου μας στρώνουμε μια λαδόκολλα ή αντικολλητικό χαρτί και αραδιάζουμε τις πατάτες πάνω του. Ψήνουμε τις πατάτες μας στους 200 βαθμούς με αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προαιρετικά πασπαλίζουμε μόλις βγουν και με κίτρινο τυρί ή φέτα και ρίγανη!