Υλικά:
8 πατάτες
2 κουταλιές σούπας δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλέγετε ωραίες πατάτες με χοντρή φλούδα. Τις πλένετε και τις σκουπίζετε. Τις κόβετε στα 2 στο μάκρος χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Τοποθετείτε τις πατάτες με το κομμένο μέρος επάνω στη σχάρα και ψήνετε σε σιγανή φωτιά επί 15 λεπτά από κάθε πλευρά. Τις βγάζετε σε πιατέλα με το κομμένο μέρος προς τα επάνω και αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε κάθε μια με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζετε με το δυόσμο.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη από τη Σαντορίνη, και την ευχαριστούμε πολύ.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.