Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας πικάντικη σάλτσα ντομάτας
Λίγο μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε προσεχτικά τις πατάτες με την φλούδα τους και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό. Όταν βράσουν τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν, ίσα για να μπορούμε να τις ξεφλουδίσουμε, αλλά όχι να κρυώσουν τελείως. Τις λιώνουμε, και προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα ντομάτας και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μοσχοκάρυδο και όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.