Υλικά:
1 κιλό πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο
1 κύβο ζωμού κότας
1 φλυτζάνι γάλα ή όσο πάρει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε, πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε. Μόλις βράσουν, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε παστ πουρέ ή με το πιρούνι. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τον κύβο να λιώσει και ρίχνουμε το μισό γάλα. Προσθέτουμε τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα να γίνει ένα κρεμώδες μίγμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο γάλα.
Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Γεωργία Κλοκαρη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε την σελίδα της Γεωργίας στο Facebook Cooking-Pastry by Georgia Klokari καθώς και το blog της Klokari Cook.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.