4 – 5 πατάτες
4 σκελίδες σκόρδο
Κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Τυρί Fina
Μπέικον
1 λεμόνι
Ρίγανη
Λάδι
Αλάτι, πιπέρι
Νεράκι (1 ποτήρι περίπου)
Κόβουμε τις πατάτες μας, όπως ακριβώς κόβουμε για να ψήσουμε τις πατάτες του φούρνου. Ρίχνουμε το σκόρδο μας, ψιλοκομμένο, και στη συνέχεια στύβουμε ένα λεμόνι και το περιχύνουμε. Ριγανίτσα, αλάτι και πιπέρι, το λάδι μας, το νερό κι ανακατεύουμε. Τις αφήνουμε να ψηθούν περίπου για 1 ωρίτσα στους 180 βαθμούς και λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο (κανά τεταρτάκι πριν) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το τυράκι μας και το μπέικον). Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθούν όλα μαζί τα υλικά για ένα 15λεπτό ακόμα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.