Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
Πατάτες
Γραβιέρα Νάξου τυρί
Βούτυρο
Σκόρδο
Αλεύρι
Γάλα
Μοσχοκάρυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε τις πατάτες μας κυδωνάτες και τις προτηγανίζουμε. Βάζουμε τις πατάτες μας σε ταψί και τις απλώνουμε ομοιόμορφα. Από πάνω ρίχνουμε γραβιέρα. Σε μαι κατσαρόλα βάζουμε να κάψει βούτυρο με λίγο τριμμένο σκόρδο. Μόλις κάψει ρίχνουμε αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα αυγοδάρτη συνεχώς μέχρι να καψαλιστεί λίγο. Στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα, λίγο ζεστό νερό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Θέλουμε η μπεσαμέλ να μην είναι σφικτή. Μόλις γίνει την ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες. Αναδεύουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με γραβιέρα, σταυρώνουμε το φαγητό μας και ψήνουμε στο φούρνο για τουλάχιστον 40 λεπτά της ώρας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!