1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες φέτες
1 κιλό σέλινο (το πράσινο μόνο)
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
2-3 μέτρια κρεμμύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας πελτές ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε το σέλινο και πετάμε όλα τα σκληρά κοτσάνια, το πλένουμε πολύ καλά και το κόβουμε σε κομμάτια.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο λάδι να μαραθούν αλλά να μην καούν. Προσθέτουμε το σέλινο, το γυρίζουμε στο λάδι να τσιγαριστεί και χαμηλώνουμε την φωτιά να μην καεί. Αφού μαραθεί το σέλινο καλά προσθέτουμε τις πατάτες, μισό φλιτζάνι νερό με τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα αρκετή ώρα έως ότου μαλακώσουν οι πατάτες και το σέλινο. Αλατοπιπερώνουμε. Το φαγητό για να είναι καλό πρέπει να μείνει μόνο με το λάδι και οι πατάτες να χυλώσουν. Αν έχει κρατήσει νερό, δυναμώνουμε την φωτιά και το μαγειρεύουμε λίγη ώρα ανακατεύοντας συνεχώς.
Είναι φαγητό από την Αρκαδία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Νέλλη Ιωαννίδου και την ευχαριστούμε πολύ.