2 κιλά πατάτες
1 1/2 κιλό κρεμμύδια
8 – 10 φέτες μπέικον
Μαργαρίνη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τις πατάτες τόσο ώστε να κρατάνε λίγο. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και λίγη μαργαρίνη. Μόλις κάψουν καλά, τηγανίζουμε τις ροδέλες από τις πατάτες μας αλατοπιπερώνοντας τις. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το μπέικον. Περνάμε κρεμμύδια και μπέικον από το τηγάνι που είχαμε τηγανίσει τις πατάτες προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Σερβίρουμε τοποθετώντας στο κάτω μέρος τις πατάτες και από πάνω τα κρεμμύδια και το μπέικον. Το πιάτο αυτό είναι μια γερμανική συνταγή που συνοδεύει άριστα χοιρινό, λουκάνικα ή και αυγά μάτια.