1 κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος κοπανισμένος
1/2 φλιτζάνι άσπρο ξηρό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες. Όταν κρυώσουν απλώστε τις σ’ ένα δίσκο και κόψτε τις σε κομμάτια. Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι. Ρίξτε τους θρυμματισμένους κόκκους του κόλιανδρου και σοτάρετε τους. Ρίξτε τις πατάτες και γυρίστε τις στο τηγάνι για να πάρουν άρωμα. Σβήστε τις με κρασί και αλατοπιπερώστε. Κλείστε τη φωτιά και σκεπάστε το τηγάνι. Αφήστε τις πατάτες να "μελώσουν". Σερβίρονται ζεστές.
Καλή όρεξη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ιωάννα και την ευχαριστούμε πολύ.