8 μεγαλούτσικες πατάτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τις κόβουμε κυδωνάτες σε μεγάλα κομμάτια (μια μέτρια πατάτα σε 8 κομμάτια). Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψει τον πάτο καλά. Όταν κάψει το λάδι ρίχνουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε απαλά ώστε να λαδωθούν από όλες τις πλευρές τους. Ρίχνουμε 1 1/2 με 2 ποτήρια νερό, το αλάτι και τη ρίγανη. Καπακώνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν οι πατάτες «κρατάνε» λίγο αν έχει πολλά υγρά η κατσαρόλα μας, αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι οι πατάτες να μείνουν με το λάδι τους. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος δεν ανακατεύουμε το φαγητό.