4 μεγάλες πατάτες
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα πιάτο. Καλύπτουμε καλά το πιάτο με διαφανή μεμβράνη (wrap) και ψήνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χονδρές φέτες. Με το κουπ πατ σε σχήμα καρδούλας κόβουμε από την κάθε φέτα όσο περισσότερες καρδιές μπορούμε. Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε λίγο ελαιόλαδο με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και με αυτό περιχύνουμε τις καρδούλες πατάτας και τις ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ραντίζοντας τις πατάτες μας (πρέπει να είναι σε μια στρώση) με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Εάν χρειάζεται γυρίζουμε τις καρδούλες να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά. Οι καρδούλες πατάτας μας είναι έτοιμες νόστιμες και ευπαρουσίαστες!