Πατάτες
Καρότα
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Οι ποσότητες των λαχανικών καθώς και η αναλογία τους είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ για ένα μεσαίο ταψάκι, χρησιμοποιώ 7 πατάτες και 7 καρότα. Ας ξεκινήσουμε όμως την παρασκευή του φαγητού μας.
Φυσικά ξεφλουδίζουμε (με το πίλερ ή με μαχαίρι) τα λαχανικά μας και τα πλένουμε καλά. Σε ένα ταψί (ανάλογα της ποσότητας των υλικών μας) κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους όσο ο μισός αντίχειρας μας, τις πατάτες και τα καρότα. Ρίχνουμε μπόλικο ελαιόλαδο (όχι τσιγκουνιές), αρκετούτσικο αλάτι και μισό ποτήρι νερό. Σταυρώνουμε το φαγητό μας και το βάζουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου. Σε περίπου 1 1/2 με 2 ώρες θα είναι έτοιμο. Ε, πριν το σβήσετε δοκιμάστε για να είστε σίγουροι!
Σερβίρουμε έτσι όπως είναι ζεστό, πασπαλίζοντας με ελάχιστη ριγανίτσα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!