1 1/2 κιλό πατάτες
4 καρότα
2 πράσα
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ντοματάκι πασάτα
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Μια πρέζα ζάχαρη
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες, τα πράσα και τα καρότα σε χοντρές ροδέλες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τα λαχανικά μας. Προσθέτουμε την πασάτα ντομάτας με τη ζάχαρη, λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει σε σκεπασμένη κατσαρόλα. Ελέγχουμε τακτικά μήπως χρειαστεί ελάχιστο νερό και όταν το φαγητό μείνει με την σάλτσα του και είναι έτοιμο το σερβίρουμε και το απολαμβάνουμε.