1 1/2 κιλό πατάτες περίπου
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγη ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά σχετικά κομμάτια, το κρεμμύδι καρέ, τις ντομάτες στον τρίφτη, το σκόρδο σε φετούλες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις ντομάτες, την ρίγανη, την πάπρικα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει. Σε μια φριτέζα ή σε τηγάνι μισο-τηγανίζουμε λίγες λίγες τις πατάτες και τις βγάζουμε σε πυρέξ. Απλώνουμε πάνω τους την σάλτσα και τον μαϊντανό και τις ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Ψήνουμε στους 175 στον φούρνο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνουν εντελώς οι πατάτες μας.