5 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
6 φέτες μπέικον
1 κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες μας τρίβοντας καλά τη φλούδα τους να καθαρίσει. Τις ψήνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή τις βράζουμε στον ατμό ή σε λίγο νερό. Μόλις κρυώσουν κόβουμε το πάνω μέρος της φλούδας τους οριζόντια και τις αδειάζουμε προσεκτικά αφήνοντας όμως περιεχόμενο μέσα από τη φλούδα ώστε να μην μας ανοίξει. Το εσωτερικό από τις πατάτες το βάζουμε σε ένα ευρύχωρο μπωλ και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες και τέλος το τριμμένο τυρί. Γεμίζουμε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι οι γεμιστές πατάτες μας να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!