8 πατάτες μεσαίου μεγέθους
1/4 κούπας βούτυρο
Λίγη παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
Λίγο σκόρδο ξερό τριμμένο (προαιρετικά)
Μυρωδικά της αρεσκείας σας (προαιρετικά)
Αλάτι
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς και μέσα σε ένα ρηχό ταψί βάζουμε το βούτυρο να λιώσει. Όταν γίνει αυτό βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με αλάτι, και όποιο από τα προαιρετικά υλικά θέλουμε, το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνειά του. Ακουμπάμε την μεγάλη επιφάνεια της κάθε πατάτας πάνω στο βούτυρο και με ένα πινέλο βουρτσίζουμε την “ράχη” της με βούτυρο που παίρνουμε από το ταψί. Αλατίζουμε ξανά. Ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες μας. Μπορούμε να ελέγξουμε με ένα μαχαίρι εάν οι πατάτες μας είναι έτοιμες. Το βυθίζουμε σε μια πατάτα και εάν βγει χωρίς αντίσταση, τότε οι πατάτες μας είναι ψημένες. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για πέντε λεπτά πριν βγάλουμε από αυτό τις τραγανές πατάτες μας.