8 πατάτες μεγάλες
2 ασπράδια αυγών
Πάπρικα
Ιταλικό μείγμα μυρωδικών
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ξεφλουδίζουμε, πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυδωνάτες (ανάλογα με τα γούστα μας). Τις βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε στη λεκάνη μαζί με τις πατάτες ανακατεύοντας να πάει παντού. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και μείγμα βοτάνων. Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί, το λαδώνουμε και αραδιάζουμε πάνω του τις πατάτες. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς ανακατεύοντας τις πατάτες μας κάθε δεκάλεπτο περίπου μέχρι να ψηθούν εντελώς. Οι πατάτες μας είναι έτοιμες, ροδοψημένες και γευστικότατες να συνοδέψουν όλα τα καλά του γιορτινού τραπεζιού μας. Χρόνια πολλά!