6 μεγάλες πατάτες
200γρ. ζαμπόν
200γρ. μπέικον
2 αυγά
Κρέμα γάλακτος light
6 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το ζαμπόν και το μπέικον σε τετραγωνάκια. Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες μας, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε για μία τουλάχιστον ώρα στον φούρνο στους 200 βαθμούς (μέχρι να γίνουν). Κόβουμε ένα “καπάκι” από την μεγάλη διάσταση της πατάτας μας και αφαιρούμε με ένα κουτάλι προσεκτικά το περιεχόμενό της. Σε ένα μπωλ βάζουμε τη σάρκα της πατάτας και την λιώνουμε με ένα πιρούνι προσθέτοντας τόση κρέμα γάλακτος ώστε να έχει την κατάλληλη υφή και χτυπημένα τα αυγά. Βάζουμε και το ζαμπόν, το μπέικον, τον μαϊντανό, το σχοινόπρασο, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Γεμίζουμε με το μείγμα της πατάτας το εξωτερικό περίβλημά της και ψήνουμε για περίπου δέκα λεπτά στους 200 βαθμούς.