4 πατάτες
4 κουταλιές παρμεζάνα
4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
4 κουταλάκια βούτυρο
4 κουταλάκια άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Υλικά για γαρνιτούρα:
Ντομάτα
Φύλλα μαϊντανού
Τριμμένο τυρί
Λίγο μπέικον
Πλένουμε σχολαστικά τις πατάτες μας, τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά της ώρας. Κάνουμε ένα σταυρό με το μαχαίρι στο πάνω μέρος της κάθε πατάτας και τις ανοίγουμε απαλά. Βγάζουμε με ένα κουτάλι το περισσότερο από το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το αναμειγνύουμε με αλάτι, πιπέρι και βούτυρο. Ξαναγεμίζουμε τις πατάτες μας. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την παρμεζάνα με το γιαούρτι και βάζουμε και σχεδόν όλο τον άνηθο (κρατάμε λίγο για γαρνιτούρα). Βάζουμε πάνω στις πατάτες μας το μείγμα του γιαουρτιού και τέλος διακοσμούμε με όποιο υλικό της γαρνιτούρας θέλουμε (ή βάζουμε κάποιο δικό μας) και σερβίρουμε τις δροσερές, γεμιστές πατάτες φούρνου μας!