1 κιλό μικρές πατατούλες
1/4 του λίτρου κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας κόκκους κόλιανδρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα τους. Τις σπάμε με ένα βαρύ αντικείμενο έτσι ώστε να κάνουν μια χαραγματιά και τις αλατίζουμε. Σε μια φριτέζα τηγανίζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά και μετά ανεβάζουμε την θερμοκρασία και τηγανίζουμε για άλλα 5 λεπτά. Ωστόσο εμείς σε ένα γουδί ή χαβάνι χοντροσπάμε τους κόκκους του κόλιανδρου. Βγάζουμε τις πατάτες απ’ το λάδι με ένα τρυπητό και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κόλιανδρο, ψήνουμε για μισό λεπτό και ρίχνουμε το κρασί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε έντονα, έτσι ώστε να ανακατευτεί. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε. Οι πατάτες αντιναχτές είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Κύπρου.