Παστίτσιο, από τον Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Αγγελόγλου

Το παστίτσιο είχε αρχικά τις ρίζες του στην ιταλική κουζίνα (λόγω των ζυμαρικών και του κιμά), όμως ο Έλληνας σπουδαίος σεφ, ο Τσελεμεντές, πρόσθεσε τη γαλλική κρέμα «μπεσαμέλ» και δημιούργησε το υπέροχο παστίτσιο, το οποίο έκτοτε αποτελεί καθαρά ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, στο οποίο ουδείς δύναται να αντισταθεί. Μάλιστα, μαζί με τον μουσακά, έχει λάβει διεθνή φήμη ως «εθνικό φαγητό» που ενθουσιάζει καθέναν που επισκέπτεται την Ελλάδα. Σας προσφέρουμε μία υπέροχη εκδοχή αυτής της συνταγής, με όλες τις λεπτομέρειες και τα «μυστικά».