500γρ. σουσάμι ακατέργαστο (το κίτρινο όχι το άσπρο)
500γρ. μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ελαιόλαδο (για να αλείψουμε το λαδόχαρτο)
Λίγα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, για πέντε το πολύ λεπτά, καβουρδίζουμε το σουσάμι ανακατεύοντας συνέχεια γιατί καίγεται γρήγορα. Εάν έχουμε ρίχνουμε και λίγα αμύγδαλα. Εν συνεχεία ρίχνουμε το μέλι ανακατεύοντας συνέχεια. Όταν αρχίζει να βράζει, έχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι νερό: για να δούμε εάν το μείγμα μας είναι έτοιμο ρίχνουμε μισή κουταλίτσα του γλυκού μείγμα μέσα στο ποτήρι με το νερό και εάν δεν διαλυθεί το βγάζουμε από την φωτιά, εάν διαλυθεί το βράζουμε λίγο ακόμη. Χωρίς να έχω χρονομετρήσει, σε 10 λεπτά σχεδόν είναι έτοιμο.
Εν συνεχεία, σε ένα ταψί κουζίνας απλώνουμε την λαδόκολλα και την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε επάνω το μείγμα μας και το απλώνουμε με ένα λαδωμένο κουτάλι. Όσο είναι ακόμη ζεστό, το κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας μεγάλα ή μικρές μπουκίτσες. Σε πέντε δέκα λεπτά το μείγμα γίνεται χλιαρό. Τότε με μια σπάτουλα το βγάζουμε από την λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κομμάτια -όχι το ένα πάνω στο άλλο θα κολλήσουν- σε μια πιατέλα. Είναι πολύ νόστιμα και πλούσια σε ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Καλή επιτυχία!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παρασκευή την οποία και ευχαριστούμε πολύ!