5 πιπεριές κέρατο ψωμωμένες
3 σκελίδες σκόρδο
1 πρέζα ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά τις πιπεριές μας και τους αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια. Ξεχωρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου από το κεφαλάκι, αλλά δεν τις καθαρίζουμε από την φλούδα. Βάζουμε στον ατμομάγειρα τις πιπεριές και τα σκόρδα και τα αφήνουμε εκεί για 50 λεπτά της ώρας. Μόλις ετοιμαστούν, τοποθετούμε τις πιπεριές στο multi, κόβοντας τις με ένα μαχαίρι στα τρία για να χωρέσουν πιο εύκολα. Ζουλάμε τις σκελίδες σκόρδου και προσθέτουμε την ψίχα τους στο multi, μαζί με τις πιπεριές. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας (ρίγανη, μηλόξυδο και ελαιόλαδο) και χτυπάμε για 2 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Η πάστα αυτή μπορεί να συνοδεύσει άριστα, παξιμάδια ολικής άλεσης (για να μείνουμε και στο κλίμα της υγιεινής διατροφής) ή και τσιπς!