1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. μαργαρίνη
200γρ. ζάχαρη
20γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5′. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μπέικιν και σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουν τα υγρά όλο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ πολύ καλά την ταρτιέρα μας. Κρατάμε το 1/4 της ζύμης για τα κορδόνια. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα φροντίζοντας να είναι παντού ομοιόμορφο το πάχος. Στρώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο της ζύμης όπως μας αρέσει. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη από επάνω. Ψήνουμε στους 180° για 40′ πάνω κάτω αέρα!
Λιλίκα
Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.