1 συκωταριά αρνίσια
1 μπόλια (σκέπη) αρνίσια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
6 κουταλιές ρύζι
1 κρόκο αυγού
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ζεματάμε την συκωταριά για πέντε περίπου λεπτά σε βραστό νερό. Κρατάμε 1 1/2 κούπα ζουμί. Βγάζουμε τη συκωταριά, την στραγγίζουμε και με ψαλίδι κουζίνας ή πολύ κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια περίπου ενός εκατοστού. Πλένουμε σε άφθονο νερό την μπόλια και την ανοίγουμε. Στο μπωλ ή την φόρμα που θέλουμε να πάρει το σχήμα του ο σαρμάς μας αλείφουμε λίγο λάδι και στρώνουμε την μπόλια έτσι ώστε να είναι στρωμένη όλη η επιφάνεια αλλά και να περισσεύει έξω από τις άκρες του σκεύους μας αρκετή μπόλια (θα χρειαστεί να σκεπάσουμε με αυτήν τον σαρμά μας).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε το ρύζι, την συκωταριά, τον ζωμό που έχουμε κρατήσει, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη στρωμένη μπόλια και με την μπόλια που περισσεύει από πάνω σκεπάζουμε τον σαρμά μας. Χτυπάμε τον κρόκο του αυγού και αλείφουμε με αυτόν τη μπόλια. Ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθεί η σκέπη.
Tip: Εάν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε και ατομικούς σαρμάδες. Θα πρέπει όμως να υπολογίσουμε πως θα χρειαστούμε πολύ περισσότερη μπόλια.