1 κιλό αλεύρι μαλακό
750γρ. βούτυρο
7 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
1/2 κιλό ζάχαρη
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1 ποτηράκι του λικέρ μαστίχα
Κρόκο αυγού (προαιρετικά) για το άλειμμα
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι βάζουμε να ζεστάνουμε ελαφρά το γάλα (να μην ξεπεράσει τους 40 βαθμούς). Το μεταφέρουμε σε μεγαλούτσικο μπωλ ή λεκάνη και μέσα του διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε και μία κούπα από το αλεύρι και το αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι και στο κέντρο του ρίχνουμε το λίγο λίγο το μείγμα της μαγιάς, τα αυγά, το λικέρ μαστίχας και το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό. Ζυμώνουμε την ζύμη για τα πασχαλινά κουλουράκια και με αυτήν πλάθουμε διάφορα σχέδια. Αν θέλουμε αλείφουμε τα κουλουράκια μας με ένα μείγμα φτιαγμένο από τον κρόκο ενός αυγού και λίγο νεράκι χτυπημένα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά. Καλό Πάσχα από την πανέμορφη Μήλο!