1 συκωταριά ψιλοκομμένη
Μερικά πολύσπορα παξιμαδάκια Παπαδοπούλου ή φρυγανισμένο ψωμί
100γρ. βιτάμ
1 κρασοπότηρο κρασί
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές κέρατο
2-3 καυτερές πιπερίτσες
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βιτάμ και τσιγαρίζουμε μέσα τη ψιλοκομμένη συκωταριά, γυρνώντας τα κομμάτια της να τσιγαριστούν απ’ όλες τις πλευρές. Όταν πάρουν χρώμα τα σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα μισά φρέσκα κρεμμυδάκια, τη μία πιπεριά κέρατο και δυο καυτερές πιπεριές κομμένα σε ροδέλες. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. Όταν δέσει η σάλτσα του σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν όλο τον άνηθο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε, κρατώντας λίγο άνηθο για την τελική διακόσμηση.
Σερβίρουμε την αξεπέραστη νοστιμιά που φτιάξαμε με τα χεράκια μας πάνω στα πολύσπορα παξιμαδάκια, γαρνίρουμε με τις ωμές πιπεριές και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, διακοσμούμε με λίγα κλαδάκια άνηθου και απολαμβάνουμε τα καταπληκτικά πασχαλινά καναπεδάκια μας.