Υλικά:
Κολοκύθα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Από την κολοκύθα μας αφαιρούμε το εσωτερικό. Διαχωρίζουμε τους σπόρους από τις ίνες της κολοκύθας πλένοντάς τους. Τους σουρώνουμε, τους στραγγίζουμε και τους τοποθετούμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κολοκυθόσπορους με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τους πασπαλίζουμε με αλάτι. Μεταφέρουμε τους σπόρους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τους ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 175 βαθμούς μέχρι να αλλάξουν ελαφρά χρώμα. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμοι για κατανάλωση!
Την υπόλοιπη κολοκύθα μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στις συνταγές με κολοκύθα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.