3 κιλά κρέας (πρόβειο, γίδινο, μανάρι, ζυγούρι)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο
Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά μία ημέρα πριν. Πλένουμε το κρέας και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε στο γιουβέτσι. Τρίβουμε τις δυο σκελίδες σκόρδο και τις απλώνουμε πάνω στο κρέας μας. Σκεπάζουμε με το καπάκι και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!