Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο καλό
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
10 αυγά
1 1/2 πακέτο φαρίνα
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια μαχλέπι
1 1/2 κουταλάκι μαστίχα
Ξύσμα πορτοκάλι
Υλικά για το γλάσο:
Γάλα εβαπορέ
Ζάχαρη άχνη
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει καλά το βούτυρο. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και τα μυρωδικά μας. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Σε ένα ταψί, 32 εκατοστών, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε πάνω της το μείγμα της βασιλόπιτάς μας. Βάζουμε το φλουρί μας, σταυρώνουμε και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 1/2 ώρα.
Ετοιμάζουμε το γλάσο ανακατεύοντας καλά το εβαπορέ και την άχνη ζάχαρη με τον αυγοδάρτη και το βάζουμε στο ψυγείο.
Μόλις ψηθεί η βασιλόπιτά μας, την αφήνουμε να κρυώσει και την διακοσμούμε με το γλάσο που έχουμε βάλει σε ένα κορνέ.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!