1 ποτήρι του νερού ρύζι
1/2 κιλό κιμά
6 ντομάτες μέτριες
6 πιπεριές μέτριες
2 κρεμμύδια μεγάλα
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
Ρίγανη
Δυόσμο
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και το περιεχόμενο των ντοματών μαζί με το δυόσμο και τον μαϊντανό, με το λάδι κι ένα κουταλάκι γλυκού αλάτι και τα βάζουμε να τσιγαριστούν. Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το ρύζι, το κιμά κι ένα ποτήρι νερό. Τα βάζουμε στην φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να τελειώσει το νερό. Μετά ρίχνουμε λίγη ρίγανη, λίγο πιπέρι και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Στη συνέχεια τις βάζουμε στο κεραμικό σκεύος, προσθέτοντας δύο φλυτζάνια νερό και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σερβιρουμε τα γεμιστά με κιμά κι απολαμβάνουμε την μοναδική γεύση της ελληνικής παράδοσης.
Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!