500γρ. μελιτζάνες
500γρ. κιμά ανάμικτο
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 ντομάτες περασμένες από τρίφτη
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500γρ. τυρί light
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
Παίρνουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε στη μέση και τις ρίχνουμε μέσα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, αλάτι και τις αφήνουμε στη φωτιά ώσπου να μαλακώσουν. Όταν μαλακώσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε μέσα σε ένα ταψί.
Παίρνουμε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει. Όταν ροδίσει ρίχνουμε τον κιμά και τον πιέζουμε ώσπου να διασπαστεί. Μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο, την ντομάτα και το κρασί και το αφήνουμε μέχρι να καεί όλο το νερό του.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, παίρνουμε το ταψί με τις μελιτζάνες και βάζουμε σε κάθε μελιτζάνα από 2-3 κουταλιές κιμά και από πάνω 2 κουταλιές τυρί. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει καλά.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Κυρούλα Οικουτα, και την ευχαριστούμε πολύ.