1 φιλέτο στήθος πάπιας
3 πορτοκάλια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκαλιού
100ml ζωμό κοτόπουλου
45γρ. βούτυρο
1 κουταλιά καστανή ζάχαρη ή μέλι
Πιπέρι
Πλένουμε σχολαστικά τα πορτοκάλια και τα τρίβουμε στον τρίφτη να πάρουμε το ξύσμα τους. Αφαιρούμε και τον υπόλοιπο φλοιό και κόβουμε την σάρκα των πορτοκαλιών σε κομματάκια.
Πιπερώνουμε το στήθος της πάπιας. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο να κάψει και βάζουμε το φιλέτο της πάπιας. Το γυρνάμε από όλες τις πλευρές και το μαγειρεύουμε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά, γυρίζουμε την πάπια από την άλλη πλευρά και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κάτσει στο σβηστό μάτι.
Κατόπιν την σκεπάζουμε και προσέχουμε να διατηρηθεί ζεστή. Στο ίδιο τηγάνι που τσιγαρίσαμε την πάπια θα κάνουμε και την σάλτσα. Αφαιρούμε εμφανή λίπη που έχει αφήσει η πάπια, θερμαίνουμε το τηγάνι και προσθέτουμε τον χυμό και τα κομματάκια του πορτοκαλιού, το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί, το μέλι, και τέλος το στήθος της πάπιας. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συχνά και η πάπια με πορτοκάλι είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε κόβοντας την πάπια σε κομμάτια και περιχύνοντάς την με την σάλτσα του πορτοκαλιού. Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά (πατατούλες, καροτάκια, αρακά, μπρόκολο, κλπ).