4 παντζάρια
4 ξινόμηλα
3 δόντια σκόρδο
1 κούπα καρυδόψιχα
200 γρ. μαγιονέζα Χέλμανς
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα βράζουμε τόσο ώστε να κρατάνε. Για τη σαλάτα μας θα χρειαστούμε μόνο τους βολβούς (γουλιά), όμως τα χόρτα τους είναι πολύ νόστιμα με λαδάκι και ξυδάκι. Επανερχόμαστε στη συνταγή μας. Τρίβουμε στις οβάλ τρύπες του τρίφτη τα γουλιά. Εκεί τρίβουμε και τα μήλα καθαρισμένα. Στουμπίζουμε το σκόρδο. Σε μπωλ ανακατεύουμε τα παντζάρια, τα ξινόμηλα, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι. Σε μπωλάκι ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με τη μαγιονέζα, τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μπωλ με τα παντζάρια ανακατεύουμε ώστε να δούμε πόσο θα πάρει. Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα χοντροκομμένη και σερβίρουμε δροσερή τη σαλάτα μας.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μπέσσυ, και την ευχαριστούμε πολύ.